Gratis Tools

Datingsites zijn meestal een eerste ontmoetingsplek. Via berichtjes of chat leg je daar het eerste contact. In veel gevallen gaat het flirten daarna verder op andere manieren zoals whatsapp, sms, email en videochat. Chatfuncties op datingsites kunnen soms onhandig werken en de privacy van je berichten moet je verder ook maar geloven dus op zich niet zo vreemd dat mensen daar weer snel vandaan willen. Op deze pagina daarom een lijstje met veelgebruikte dating tools. Sommige programma’s gebruik je misschien al.

Whatsapp
Wie gebruikt het niet? Onderdeel van Meta / Facebook. Ook via de computer of tablet te gebruiken. Nadeel is wel dat je je eigen telefoonnummer prijs geeft.

Telegram
Relatief nieuw met ook veel groepen die je kunt volgen. Door het aanmaken van een anonieme nickname is niet meteen je telefoonnummer zichtbaar.

Skype
Met dit programma kun je gratis videochatten via de computer met webcam en/of smartphone met front camera. Natuurlijk kun je ook alleen de audio gebruiken of typen. Beiden moeten een account hebben.

Windows Live Messenger (vroeger MSN)
Vergelijkbaar met Skype en ook gratis

Google Talk
Vergelijkbaar met Skype en ook gratis

Microsoft Teams
Vooral zakelijk populair met groepsgesprekken.

Pixlr
Online fotobewerkingsprogramma. Handig voor het bewerken van je profielfoto’s.